Training algemeen

                                   "Op het juiste moment, het juiste doen!"
Het kind wordt op basis van fysiologische leeftijd, sociaal emotionele ontwikkeling, motorische vaardigheid en tennisspecifieke vaardigheid in één van onze groepen geplaatst.
 
In onze eclectische aanpak bundelen wij de verschillende motorische leerstijlen zoals, expliciet –, impliciet – en differentieel leren tot een voor het kind meest geschikte methode, waarbij techniek, tactiek, fysiek en mentaal in evenredigheid aan bod komen.
Wij kennen het kind en spelen in op de persoonlijke behoefte waardoor het zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt!
                                               
Wij bieden een totaal programma van één tot meerdere trainingsmomenten per week. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid tot het volgen van privé- of duotrainingen.
Een trainingsperiode beslaat eenendertig trainingsweken voor de "Futuregroep" en achtentwintig voor de "Challengegroep" en de "Perseverancegroep", die "indoor” gegeven worden.
De "Futuregroep" traint twee uur per trainingssessie en de "Challengegroep" en "Perseverancegroep" tweeënhalf uur, waarvan een belangrijk deel uit bewegingsvaardigheid of tennisconditietraining bestaat.
 
Om het leerproces te optimaliseren, zetten wij audio- en visuelemiddelen (Time warp) in.
Trainingen van de algemeen motorische vaardigheden en van de meest relevante fysiologische systemen worden door het inzetten van technologische hoogstandjes zoals: "Smartspeed", "Parisimat", "Fitro Agility Check" ondersteund