Fysiotherapeut Ferron Riethorst

Naast sportarts Wolter Kluivers zijn er contacten gelegd met kinderfysiotherapeut Ina Gewald van Fitt bv Neede. Haar zoon is ook fysiotherapeut en vertegenwoordigt Profys. Profys zal de sportmedische begeleiding op zich nemen bij Tennis Academy Effort en doet dit met het Sportline programma.
Hieronder legt fysiotherapeut Ferron Riethorst dat verder uit.
                                                                                                  
SportLine medische sportbegeleiding.

ProFys verzorgt paramedische zorg in verschillende sectoren. Naast de reguliere fysiotherapie en bedrijfsfysiotherapie, biedt ProFys ook sportfysiotherapie. De sportfysiotherapie wordt vertegenwoordigd door het SportLine programma. SportLine is een service speciaal ontwikkeld voor sportclubs en verenigingen, waarbij de focus ligt op het behandelen en voorkomen van blessures van de leden.

Techniek
ProFys heeft een grote affiniteit met sport. Met het SportLine programma verzorgt ProFys de sportmedische begeleiding van de Tennis Academy. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste testmethodes en behandel- en tapetechnieken. Daarnaast is er kennis van verscheidene trainingsmethodes en hersteltechnieken in huis voor de optimale behandeling van klachten en blessures.

Tactiek
Door het grote netwerk waar ProFys zich in bevindt, zijn lijnen naar andere specialismen en collegae erg kort. ProFys werkt samen met drie fysiotherapie praktijken in de regio, namelijk: FITT BV Neede, FYSIO Eibergen en FYSIK Haaksbergen. Door deze samenwerking is het mogelijk om sporters snel te behandelen. Naast deze snelle service zijn er uitgebreide faciliteiten aanwezig waar gebruik van wordt gemaakt. Denk hierbij aan verschillende meetapparatuur, echografie, dry-needling en video-analyses. Al deze faciliteiten zijn voor handen om de sporter zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen.

Fysiek
Blessureleed is een veelvoorkomend fenomeen binnen sportclubs. ProFys probeert op een zo professioneel mogelijke manier een blessure te behandelen. Naast het behandelen van blessures (curatieve zorg) is ProFys ook bedreven in het verlenen van preventieve zorg. Voorbeelden hiervan zijn conditietesten, agility testen of complete teamtesten op maat.

Mentaal
Naast de aandacht voor de fysieke gesteldheid van sporters, besteedt ProFys ook aandacht aan het mentale aspect. Door de kennis van het lichaam en/of van een blessure bij sporters te vergroten, is deze zich meer bewust van het lichamelijke kunnen.

De visie van ProFys past perfect binnen de visie van de Tennis Academy Effort. Door samen te werken is het mogelijk om van talentvolle tennisspelers en -speelsters nog betere spelers te maken en deze ook fit te houden. Want zonder ‘Effort’ is er geen ‘Improvement by Movement’.

Meer weten over SportLine? Vraag vrijblijvend de Sportline brochure aan via info@pro-fys.nl.

Om contact op te nemen met Ferron Riethorst kunt u het volgende mobiele nummer gebruiken: 06-39587451. In de toekomst zal er een app van Profys zijn die u kunt installeren op uw telefoon om rechtstreeks contact te kunnen maken! We houden u op de hoogte