Bijzondere start binnenseizoen TA Effort - vrijdag 25 augustus 2017

Bijzondere start binnenseizoen TA Effort!
 
Zaterdag 19 augustus jl. maakte tennisschool TA Effort een bijzondere start van het binnenseizoen. In ’t kader van de start werd in de provincie Groningen het zeehondencentrum in Pieterburen bezocht en werd er een Waddentocht gemaakt. Rond half acht vertrok de groep van Effort richting het hoge noorden. Rond tien uur was men bij de zeehondencrèche.
                                                    Afbeelding invoegen
 
 
Om elf uur kregen de speler/speelsters een rondleiding en mocht er achter de schermen van het centrum worden gekeken. Indrukwekkend hoeveel werk er hier wordt verzet om de zeehondjes gezond en wel weer richting de zee te krijgen. Veel vrijwilligers uit alle delen van de wereld komen hier om te helpen.
 
                                                           Afbeelding invoegen
 
 
Na een zeer interessante rondleiding van een uur ging de groep door naar de receptie van restaurant Waddengenot. De bedoeling was om hier eerst even wat te drinken, maar er stond nog een waddentocht op het programma en deze moest op tijd starten i.v.m. het lage/hoge water. Zo werden er dus snel door omgekleed op de parkeerplaats, schoenen gepast en vervolgens kennisgemaakt met de gids op de Dijk langs de Waddenzee. Wat een geweldige, indrukwekkende maar ook loodzware tocht werd er toen gemaakt. Een tocht van drie uur waarbij het nodige werd verteld door de gids. Het zicht was geweldig helder en het Duitse eiland Borken, Rottumeroog. Rottumerplaat en Schiermonnikoog (de hele provincie Groningen op het wad) waren zichtbaar.
 Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Na anderhalf uur veranderde dit echter drastisch. Er kwam een enorme regen/hagelbui over de groep, waarbij alleen de groep nog zichtbaar was. Het was goed dat er een gids bij was, want deze bracht de groep op ’t kompas naar de kustlijn terug. Een hele ervaring!
                                          
                                       Afbeelding invoegen Na afloop gezellig een heerlijke pizza of pannenkoek eten!
 
Meer foto's in het fotoboek:  klik HIER
 


Terug naar de vorige pagina >